Ambisontia – zgodba gozda in reke


  • Lokacija: Dolina Soče
  • Cena: od 35€ / osebo
  • Sezona: celo leto
  • Trajanje: 4 - 8 ur
več info kontakt

V dolini Soče, kjer se reka skoraj ustavi, se nahaja čarobna dežela Ambisontia. Dežela spominov, pesmi in zgodb, dežela, kjer mrgoli čarobnih bitij, dežela ki ima več vzporednih svetov. Eden nas ponese v zgodovino Ambisontov, kovačev, trgovcev in pastirjev iz časov še pred našim štetjem, starodavnih prebivalcev območja ob reki Soči. Drugi nas prestavi v čas, kjer živijo velikani, škrati, vile, palčki in druga čudežna bitja. Tretji svet je ta, ki ga živimo. Nudi nam neokrnjeno naravo, ki je s svojo čarobnostjo unikatna, sproščujoča, zdravilna. Vsi trije svetovi so naša naravna in kulturna dediščina. 

Naj vas popeljemo na potep in pokažemo, da sta radostno čudenje in čarovnija sveta na dosegu roke, da se lahko vsi trije svetovi prepletejo. 

Potep po Ambisontii pomeni zgodbarjenje, vodeno pohajkovanje po gozdu, ob reki. Primeren je tako za družine z majhnimi otroki, manj uhojene potepine, kot tudi za tiste, ki imajo dobro nabrušene pete. Skozi zgodbe in pripovedovanja vam bomo naravo predstavili v vsej svoji čudovitosti, pričarali čarobnost gozda in reke, bogastvo rastlinja. 

Doživetje ponuja: Dolina Soče

Slovenia Green Destinationdolina soče slovenia green logo

POVEŽI SE