Z e-kolesi lahkotno po zeleni Sloveniji


Izjemna pestrost slovenske pokrajine omogoča številne izlete v neznano in odkrivanje polj, jam, vinogradov, dolin, obalnega pasa in gorskih prelazov. Številne destinacije so bile v preteklosti rezervirane za športne entuzijaste, a s pojavom e-koles je marsikatera točka postala dostopna. Na ta način lahko lahko aktivno ter skrbno raziskujete lepote Slovenije.

Zakaj Slovenijo raziskovati na e-kolesu?

  • RAZLOGI ZA UPORABO E-KOLES

Pri zahtevnejših vzponih vam bo električno kolo prihranilo veliko moči in tako boste lahko namesto zasoplosti, uživali ob veličastnih pogledih na prostrane pokrajine. Povrhu vsega pa je e-kolo nedvomno eden najbolj aktivni ter zdravih načinov raziskovanja okolice. Ker je uporaba e-koles primerna za vse starostne skupine, je nedvomno primerna za celotne družine, ki bodo tako brez večjih težav uživale ob odkrivanju novih najljubših kotičkov. 

V Sloveniji je velik poudarek na trajnostni razvoj in spodbujanje ohranjanja narave in kulture za bodoče rodove. Električno kolo ne proizvaja škodljivih izpustov zato nedvomno spada v sam vrh pripomočkov s katerimi obiskovalci raziskujejo pokrajine.

  • ODKRIVANJE POKRAJIN 

Slovenija kot vinorodna dežela ponuja obilico prečudovitih vinogradov in gričev, ki so kot nalašč za raziskovanje z e-kolesom. Bodisi trte v Vipavski dolini, Mariboru ali pa griči v Brdih, E-kolo bo vaš popoln sopotnik.

F004905-4_e_kolesa_korada_goriska_brda_2_orig_jpg-photo-m
  • OKOLJU PRIJAZNO POTOVANJE

Tudi ko gre za prevoze se vedno več ljudi zaveda pomembnosti ohranjanja narave in iščejo okolju prijazne rešitve. Tako je v veliko mestih širom Slovenije zaživel sistem javne izposoje koles, le ta pa uporabnikom za majhno ceno omogoča prevoz iz ene točke na drugo. V zelenih destinacijah kot so Laško, Celje in Žalec lahko v ponudbi izposoje koles najdemo tudi električne različice, vse to pa z namenom, da bi odkrivanje lepot bilo prijetno ter hkrati tudi aktivno.

F011655-df7a2399-photo-m