Zelene novice |

Z e-kolesi lahkotno po zeleni Sloveniji

by mlampret
1 novembra, 2022 · 1 min read

Izjemna pestrost slovenske pokrajine omogoča številne izlete v neznano in odkrivanje polj, jam, vinogradov, dolin, obalnega pasa in gorskih prelazov. Številne destinacije so bile v preteklosti rezervirane za športne navdušence, a s pojavom e-koles je marsikatera točka postala dostopna. Na ta način lahko lahko aktivno ter skrbno raziskujete lepote Slovenije.

Zakaj Slovenijo raziskovati na e-kolesu?

 

RAZLOGI ZA UPORABO E-KOLES

Pri zahtevnejših vzponih vam bo električno kolo prihranilo veliko moči in namesto zasoplosti boste lahko uživali ob veličastnih pogledih na prostrane pokrajine. Povrhu vsega pa je e-kolo nedvomno eden najbolj aktivnih in zdravih načinov raziskovanja okolice. Ker je uporaba e-koles primerna za vse starostne skupine, je nedvomno primerna za celotne družine, ki bodo tako brez večjih težav uživale ob odkrivanju novih najljubših kotičkov.

Slovenija daje velik poudarek trajnostnemu razvoju in spodbujanju ohranjanja narave in kulture za bodoče rodove. Električno kolo ne proizvaja škodljivih izpustov, zato nedvomno spada v sam vrh pripomočkov, s katerimi obiskovalci raziskujejo pokrajine.

ODKRIVANJE POKRAJIN

Slovenija kot vinorodna dežela ponuja obilico prečudovitih vinogradov in gričev, ki so kot nalašč za raziskovanje z e-kolesom. Bodisi trte v Vipavski dolini, Mariboru ali pa griči v Brdih, e-kolo bo vaš popoln sopotnik.

 

Električno kolo vam omogoča, da z njim prevozite tudi daljše ture.

 

OKOLJU PRIJAZNO POTOVANJE

Tudi ko gre za prevoze, se vedno več ljudi zaveda pomembnosti ohranjanja narave in iščejo okolju prijazne rešitve. Tako je v veliko mestih širom Slovenije zaživel sistem javne izposoje koles, ki uporabnikom za nizko ceno omogoča prevoz iz ene točke na drugo. V zelenih destinacijah kot so Laško, Celje in Žalec lahko v ponudbi izposoje koles najdemo tudi električne različice, vse to pa z namenom, da bi bilo odkrivanje lepot prijetno in obenem aktivno.

 

Sistem za izposojo koles v Ljubljani Bicikelj je omogočil izposojo koles že več kot 217.000 uporabnikom.

 

#cycling #Green destinations #outdoor adventures #slovenia #sustainable travel

Share this story