Politika zasebnosti

Zaščita osebnih podatkov

Konzorcij Slovenia Green (v nadaljevanju “Slovenia Green”, “mi”, “Konzorcij” ali “naš”) spoštuje vašo zasebnost in je zavezan k varovanju osebnih podatkov, ki jih zbira od vas. Ta pravilnik o zasebnosti pojasnjuje, kako zbiramo, uporabljamo, hranimo in varujemo vaše osebne podatke, ko obiščete našo spletno stran www.slovenia-green.si/ (v nadaljnjem besedilu: spletna stran) ali uporabljate naše storitve.

Z uporabo našega spletnega mesta ali storitev se strinjate z zbiranjem in uporabo vaših osebnih podatkov v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti.

Upravljavec podatkov 

Vaš upravljavec osebnih podatkov za spletno mesto www.slovenia-green.si/ je Konzorcij Slovenia Green, e-pošta: ideje@goodplace.si. Vaše podatke obdelujemo v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Z ustreznimi ukrepi zagotavljamo, da nepooblaščene osebe nimajo dostopa do osebnih podatkov, varujemo njihovo zaupnost in celovitost ter preprečujemo njihovo izgubo ali nenamerno uničenje ves čas obdelave. 

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so informacije, ki vas lahko neposredno ali posredno identificirajo kot posameznika, pri čemer “posredno” pomeni v kombinaciji z drugimi informacijami, npr. vašim imenom, naslovom, e-poštnim naslovom, telefonsko številko ali posebnim identifikatorjem.

Podatki so večinoma v anonimizirani in združeni obliki nabora oseb in ne omogočajo identifikacije posameznega uporabnika ter nam služijo za splošno analitiko in identifikacijo vedenja uporabnikov za namene ponovnega usmerjanja.

Katere podatke zbiramo

Od vas zbiramo naslednje osebne podatke:

 • ime,
 • naslov,
 • e-poštni naslov,
 • telefonska številka,
 • naslov IP, vrsto brskalnika, podatke o napravi in vedenje pri brskanju,
 • demografske podatke in vaše interese.

Kako zbiramo vaše podatke

Slovenia Green zbira vaše osebne podatke na različne načine, da bi vam zagotovili najboljšo možno izkušnjo pri uporabi našega spletnega mesta in storitev. V nadaljevanju je navedenih nekaj primerov, kako zbiramo vaše osebne podatke:

 • Neposredno od vas: Zbiramo osebne podatke, ki nam jih prostovoljno posredujete, ko opravite rezervacijo, se prijavite na naše novice, izpolnite kontaktni obrazec ali sodelujete v anketah, natečajih ali promocijah.
 • Avtomatsko: Ko sodelujete z našim spletnim mestom, samodejno zbiramo določene vrste podatkov, kot so vaš naslov IP, vrsta brskalnika, podatki o napravi in obnašanje pri brskanju. Ti podatki se zbirajo z uporabo piškotkov in drugih tehnologij sledenja. Za več informacij o piškotkih in načinu upravljanja vaših nastavitev obiščite našo “Politiko piškotkov“.
 • Iz virov tretjih oseb: Osebne podatke o vas lahko prejmemo iz virov tretjih oseb, kot so platforme družbenih medijev (ko sodelujete z našimi stranmi družbenih medijev), partnerji (ko prek njih rezervirate izlet ali storitev) in ponudniki analitičnih storitev (ki nam pomagajo razumeti, kako uporabniki komunicirajo z našim spletnim mestom). Osebne podatke lahko prejmemo tudi iz javno dostopnih virov ali od drugih tretjih oseb v skladu z veljavno zakonodajo.

Nameni in razlogi za obdelavo podatkov

Slovenia Green zbira in obdeluje vaše osebne podatke na podlagi naslednjih pravnih podlag:

 • zakon in pogodbena razmerja,
 • privolitev in
 • zakonitega interesa.

Na podlagi privolitve bomo vaše osebne podatke uporabljali za spodaj opredeljene namene in v skladu z vašo izrecno privolitvijo. Zbiramo le toliko osebnih podatkov in le tiste osebne podatke, ki so potrebni za izpolnitev določenega namena, in sicer:

 • pošiljanje elektronskih obvestil, novic, zgodb, glasil itd,
 • sodelovanje na poslovnih dogodkih, ki jih organizira ali soorganizira Konzorcij Slovenia Green, vodenje evidence o udeležencih teh poslovnih dogodkov in objava kontaktnih podatkov v katalogu udeležencev,
 • sodelovanje na nagradnih natečajih,
 • segmentacija obiskovalcev spletnega mesta www.slovenia-green.si/ in prejemnikov elektronskih obvestil, novic, zgodb in glasil za zagotavljanje vsebin, ki so najbližje interesom in željam posameznih spletnih uporabnikov,
 • prikazovanje oglasov o temah, za katere so spletni uporabniki že prej pokazali zanimanje (ponovno trženje),
 • piškotki za aktivnosti na spletni strani www.slovenia-green.si/, ki jih konzorcij uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje za uporabnike spletne strani v prihodnje. Nekateri piškotki nam omogočajo vzorčenje in segmentacijo obiskovalcev ter s tem zagotavljanje vsebin, ki so najbližje interesom in željam posameznih spletnih uporabnikov.
 • Podatki, ki jih samodejno zbira analitika spletnega mesta,
 • pošiljanje elektronskih obvestil, novic, glasil, sporočil za javnost, napovedi novinarskih konferenc itd. medijem in tisku.

Pogodbena obdelava osebnih podatkov

Slovenia Green lahko posamezne naloge v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko obdelujejo zaupne podatke samo v imenu Konzorcija Slovenia Green, v okviru njegovih pooblastil (v pisni pogodbi ali drugem pravnem aktu) in v skladu z nameni, opredeljenimi v tej Politiki zasebnosti.

Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje Slovenia Green, so:

 • ponudniki našega rezervacijskega sistema;
 • ponudniki storitev obdelave podatkov in analitike, kot so Google Analytics in Google Analytics 4, Google Tag Manager;
 • vzdrževalci informacijskega sistema;
 • Slovenska turistična organizacija*;
 • ponudniki orodij za pošiljanje e-pošte in avtomatizacijo trženja;
 • storitve tretjih oseb za avtomatizacijo in integracijo za avtomatizacijo delovnih tokov;
 • ponudniki sistemov za upravljanje odnosov s strankami;
 • ponudniki rešitev za spletno oglaševanje;
 • odvetniške pisarne in drugi pravni svetovalci 

*Slovenska turistična organizacija do preklica hrani in obdeluje vse osebne podatke tistih, ki ste se prijavili na novice vezane na Slovenia Green Gourmet Route. S prijavo na te novice se strinjate, da želite do preklica prejemati zanimive novice »Stories from Slovenia«, ki jih Slovenska turistična organizacija enkrat mesečno pošilja prijateljem Slovenije, ki jih zanima nova, inovativna ponudba slovenskega turizma. S tem potrjujete, da ste seznanjeni s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov oseb, prijavljenih na SGGR novice:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Slovenia Green vaših osebnih podatkov ne bo posredovala nepooblaščenim tretjim osebam.

Varnost podatkov

Slovenia Green se zavezuje, da bo varovala vaše osebne podatke in preprečevala njihovo zlorabo. Uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zagotavljanje varnosti vaših osebnih podatkov. Osebni podatki se bodo uporabljali le za namene, za katere ste dali soglasje. Vaše osebne podatke bomo hranili le za obdobje, ki je potrebno za dosego namena, za katerega so bili zbrani.

Konzorcij se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varoval v skladu z uredbo GDPR. V primeru kakršne koli zlorabe podatkov bo obvestilo o takšnem dejanju poslano na vaš elektronski naslov v najkrajšem možnem času, vendar najpozneje v 72 urah po odkritju zlorabe.

Spletno mesto je bilo vzpostavljeno in se vzdržuje z največjo skrbnostjo. Kljub temu Konzorcij Slovenia Green ne jamči za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij, ki so na voljo na spletnem mestu. Vse informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Čezmejni tokovi osebnih podatkov

V posebnih okoliščinah bomo lahko vaše osebne podatke prenesli v države zunaj Evropske unije/Evropskega gospodarskega prostora (EGP).  

Zakon o varstvu podatkov in drugi zakoni v državah zunaj Evropskega gospodarskega prostora, kamor se lahko prenesejo vaši podatki, morda ne zagotavljajo tako visoke ravni varstva podatkov kot zakoni v vaši državi. Sprejeli bomo ukrepe, ki so v skladu z veljavno zakonodajo in so primerni za zagotovitev, da bodo vaši osebni podatki ostali zaščiteni. Takšni ukrepi vključujejo uporabo standardnih pogodbenih klavzul za zaščito pretoka podatkov zunaj EGP.

Vaše pravice

Ko upravljanje osebnih podatkov ne bo več potrebno ali po prejemu vaše pisne zahteve za preklic (poslane na naslov ideje@goodplace.si), bodo vaši podatki izbrisani, nosilci podatkov pa uničeni.

Kadar koli imate pravico zahtevati spremembo ali izbris svojih osebnih podatkov, tako da se obrnete na nas na naslov ideje@goodplace.si. Vaši podatki bodo izbrisani v najkrajšem možnem času.

Avtorske pravice

To spletno mesto vsebuje gradivo, ki je zaščiteno z zakonom o avtorskih pravicah. Avtorji prispevkov in drugi imetniki avtorskih pravic si pridržujejo pravico do razmnoževanja ali razširjanja tega gradiva. Od vseh oseb, ki reproducirajo ali razširjajo te informacije, se pričakuje, da upoštevajo pogoje in obveznosti, ki jih zahtevajo avtorji ali imetniki avtorskih pravic. Kljub temu se lahko tako zaščiteno gradivo citira in uporablja v dobri veri v skladu s predpisi o avtorskih pravicah, ki na splošno dovoljujejo uporabo v nekomercialne izobraževalne namene, kot so študij, raziskave, kritika, novice in poročanje.