Politika zasebnosti

Zaščita osebnih podatkov 

Konzorcij Slovenia Green, e-mail: konzorcijsloveniagreen@gmail.com, ima nadzor nad osebnimi podatki, ki se zbirajo na spletni strani www.slovenia-green.si.

Konzorcij Slovenia Green jamči zaščito podanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Vsi podatki, ki jih obiskovalci spletne strani oddajo z obiskom spletne strani, bodo obravnavani v strogi zaupnosti in z namenom, s katerim so bili oddani. 

Konzorcij Slovenia Green obdeluje in shranjuje osebne podatke v skladu z namenom, s katerim so bili oddani s strani posameznika:

  • obveščanje o novicah, zgodbah in ponudbah Konzorcija Slovenia Green
  • segmentacija uporabnikov spletne strani www.slovenia-green.si in prejemnikov e-novic Konzorcija Slovenia Green z namenom oblikovanja in posredovanja vsebine, ki je najbližje interesom in preferencam obiskovalcev spletne strani
  • prikazovanje oglasov na tematiko, za katero so uporabniki predhodno že izkazali interes (re-marketing)
  • zbiranje piškotkov za aktivnosti na spletni strani www.slovenia-green.si, ki jih Konzorcij Slovenia Green uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje v prihodnje
  • avtomatsko zbiranje podatkov s strani spletne analitike

Pri obdelavi direktno in indirektno prenesenih podatkih se zavezujemo k Zakonu o varstvu osebnih podatkov, ki določa pravice, odgovornosti, načela in ukrepe za preprečevanje neustavnih, nezakonitih in neupravičenih posegov v zasebnost in dostojanstvo posameznika, katerega osebni podatki so predmet obdelave. Spletni obrazec, kamor posameznik vnese svoje podatke, ki so potrebni za komunikacijo in/ali prejemanje e-novic, predstavlja osnovo zbiranja osebnih podatkov.

Konzorcij Slovenia Green za potrebe pošiljanja e-novic shranjuje naslednje osebne podatke: e-mail. 

Konzorcij Slovenia Green jamči, da ne prenaša osebnih podatkov tretjim osebam, izven EU in EEA ter mednarodnim organizacijam v teh območjih, razen če je to v skladu z veljavno zakonodajo. Med upravljanjem osebnih podatkov ima oseba, ki je predmet obdelave osebnih podatkov, pravico do dostopa, kopiranja, posodabljanja, popravljanja, blokiranja ali brisanja osebnih podatkov v podatkovni bazi, in sicer v skladu z veljavno zakonodajo.

Konzorcij Slovenia Green bo ščitil pridobljene osebne podatke in preprečil njihovo uporabo. Osebni podatki bodo uporabljeni samo za namene, za katere je oseba podala svoje strinjanje. Konzorcij Slovenia Green jamči, da bo hranil zbrane osebne podatke le za obdobje, ki je potrebno za doseganje namena, s katerim so bili podatki zbrani. 

Ko upravljanje osebnih podatkov ne bo več potrebno ali pa v primeru pisnega preklica s strani uporabnika (e-mail poslan na konzorcijsloveniagreen@gmail.com), bodo osebni podatki uporabnika zbrisani oziroma uničeni.

Uporabniki imajo kadarkoli pravico zaprositi za izbris ali spremembo njihovih osebnih podatkov preko e-mail naslova konzorcijsloveniagreen@gmail.com. Njihovi podatki bodo izbrisani v najkrajšem roku, kot je to mogoče po prejemu e-mail prošnje za izbris.

Zloraba podatkov

Konzorcij Slovenia Green jamči ščitenje osebnih podatkov v skladu z GDPR. V primeru kakršnekoli zlorabe podatkov bo čim prej, kot je mogoče, a ne več kot 72 ur po odkritju zlorabe, na vaš e-mail naslov poslano obvestilo.

Odgovornost

Spletna stran je bila vzpostavljena in je vzdrževana z veliko skrbnostjo. Kljub temu pa Konzorcij Slovenia Green ne jamči, da so vsi podatki na spletni strani natančni in pravilni. Vsi podatki s lahko spremenjeni brez predhodnega obvestila.