Raziskuje Krajinski park Debeli rtič


  • Lokacija: Krajinski park Debeli rtič
  • Sezona: Vse leto
  • Trajanje: 1-2 uri
več info kontakt

Raziskujte Krajinski park Debeli rtič, ki počiva na skrajnem koncu polotoka, med valovi in vetrovi jadranskega morja. Njegova podoba se z menjavanjem letnih časov občutno spreminja. Od naravnih posebnosti izstopa ohranjen flišni klif z naravnim morskim obrežjem ob njegovem vznožju. Izjemno slikoviti so tudi naravni zalivi in mokrišča s submediteranskim rastlinstvom ter kulturna krajina z vinogradi in oljčniki na rodovitnem slemenu, ki odpira izjemne razglede.

Združite prijetno s koristnim in se podajte po učnih in rekreativnih poteh naravnega parka. Učni poti, morska in panoramska, sta krožni, nezahtevni in v eni uri hoda vodita skozi točke posebnega interesa, ki so označene na zemljevidu. Medtem ko raziskujete naravne lepote Krajinskega parka Debeli rtič, lahko veliko naredite tudi za svoje telo in splošno dobro počutje.

Krajinski park lahko obiščete vse dni v letu, poleti pa lahko doživetje raziskovanja dopolnite z obiskom enega od tamkajšnjih urejenih kopališč. Izbirate lahko med večjimi, kot sta plaža Debeli rtič in plaža Valdoltra ali manjšo plažo Študent. Tudi plaža ob Zdravilišču RKS Debeli rtič je odprta za vse. V zalivu Sv. Jerneja pa se nahaja naravna travnata plaža, ki je zelo zanimiva za ljubitelje narave.

Doživetje ponuja: Ankaran

POVEŽI SE