Dogodivščine |

Trans Dinarica, kolesarska pot po zahodnem Balkanu, se bo začela v Sloveniji

Kolesarji in kolesarke, pozor – v nastajanju je nova kolesarska pot, ki bo prvič povezala države Zahodnega Balkana.
by Matevž Hribar
10 avgusta, 2023 · 2 min read

Pot, ki bo dokončno na voljo v letu 2024, bo obsegala kar 80 etap na približno 3.000 kilometrih po Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Herzegovini, Črni Gori, Albaniji, Makedoniji, Kosovu in Srbiji. 

Kratek vpogled v kolesarske dogodivščine na poti:

 

V nastajanju je nova poslastica za vse ljubitelje kolesarjenja po manj obljudenih cestah. Trans Dinarica, kot se imenuje nova kolesarska pot, bo povezala osem držav Zahodnega Balkana: Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Herzegovino, Črno Goro, Albanijo, Makedonijo, Kosovo in Srbijo. V Sloveniji se bo pot začela na zahodu države, v Posočju, in nato vodila preko Vipavske doline, Krasa in Brkinov do meje s Hrvaško. Snovalci napovedujejo, da je Trans Dinarica zasnovana tako, da bo primerna za čim širši krog kolesarjev. Potekala bo po asfaltiranih in makadamskih cestah, obiskala čim več znamenitosti in naravnih parkov, poudarek je tudi na spoznavanju raznolike kulture in lokalne gastronomske ponudbe.

Nastajanje Trans Dinarice trenutno lahko spremljate na spletni strani www.transdinarica.com, na Facebook in Instagram straneh, dokončno pa bo pot nared v letu 2024, ko bodo na voljo tudi natančni navigacijski podatki.

#balkan #bike slovenia green #bikepacking #dinarica #kolesarjenje #kolesarska tura #potovanje #transdinarica

Share this story