Hrana & spanje |

Zeleno bivanje v Ljubljani: 48 trajnostnih ur v NEU Residences

Znotraj trajnostnih nastanitev: odkrivanje doživetij v NEU residences
by Monja Ferčec
18 septembra, 2023 · 2 min read
Green rooftop of Neu residences.

Ko je Martina z družino prispela pred NEU Residences, je občutila posebno energijo. Njihov vikend pobeg je bil namenjen trajnostnemu odkrivanju Ljubljane.

 

Family sitting at the table and eating in the apartment of Neu residences

 

NEU Residences, nosilec certifikata Zeleni ključ, je z vseh kotov izžareval zeleno zavezo. Prijazna receptorka jim je predstavila trajnostna pravila: racionalna uporaba vode, skrbno ravnanje z energijo, ločevanje odpadkov.

 

Inside of the apartment

 

Naslednje jutro so ob zajtrku opazili napis “100% reciklirano” na embalaži kruha. Pili so svežo vodo iz slovenskih izvirov in preplavili so jih občutki hvaležnosti.

Ljubljano so se odločili raziskati z mestnimi kolesi BicikeLJ. Očaral jih je zeleni park Tivoli in mirni gozd Golovec. Botanični vrt je bil pravi raj za otroke, ki so odkrivali avtohtone rastline.

 

A man sitting outside on the rooftop

 

Zvečer je v stanovanju Martina na postelji opazila kocko, s pomočjo katere se opredeli do potrebe po zamenjavi posteljnine. Odločili so se, da menjave ne potrebujejo. Z željo po minimalnem vplivu na okolje so nekaj dni spali v istih rjuhah.

 

Family sitting on couch and talking in NEU Residences apartment

 

Naslednji dan so obiskali Ljubljanski grad, nato so se odpravili v Iški vintgar. Po priporočilu NEU Residences so najeli električno vozilo. Vožnja je bila tiha in brez izpustov.

Ob odhodu je Martina razmišljala o vikendu. V dveh dneh so spoznali, da so majhna dejanja ključ do trajnostne prihodnosti. NEU Residences jim je pokazal pot.

 

 

Odkrijte bistvo trajnostnega življenja v NEU Residences in se jim pridružite na potovanju proti bolj zeleni prihodnosti.

Njihovo zgodbo lahko spremljate tukaj:

neu-residences.com  |  facebook  |  instagram

 

 

Avtor fotografij:  Luka Ažman

#ljubljana #nastanitev #neu residences #slovenia green #slovenia green člani #slovenija #trajnost #trajnostno potovanje #zelene destinacije

Share this story