Dogodivščine | Zelene novice |

National Geographic je Slovenia Green Gourmet pot označil za “najboljšo na svetu”

National Geographic, ena najuglednejših turističnih publikacij v ZDA, je Slovenia Green Gourmet Route (SGGR) uvrstil med 25 najboljših destinacij na svetu za leto 2023.
by mlampret
8 novembra, 2022 · 1 min read
slovenia_green_national_geographic_award

Kolesarska pot, ki se osredotoča na hrano in vino, medtem ko v 11 etapah prečka državo, obišče nekatere najboljše restavracije in vinograde v regiji. Pot je bila uvrščena v kategorijo Narava.

Avtorji članka so zapisali, da je bila pot ustvarjena s strani “evropskih pionirjev” na področju trajnostnega turizma.

“Slovenija, ki je priznana kot vodilna na področju trajnostnega turizma, je že pripravila številne okolju prijazne ture v okviru sedem let stare Zelene sheme,” so zapisali v članku. “Zdaj je na jedilnik dodala novost: Slovenia Green Gourmet Route. Ta enajstdnevna kulinarična pot z desetimi destinacijami je namenjena predvsem kolesarjem.”

SGGR, ki jo je leta 2021 ustvaril GoodPlace — nevladna organizacija in član Zelene zveze Slovenije, specializirana za razvoj trajnostnega turizma — v počastitev priznanja Slovenije za Evropsko gastronomsko regijo tistega leta, povezuje vasi, mesta, restavracije in vinograde po vsej državi. Kot je značilno za druge poti Slovenia Green, so vse etapne destinacije na poti prejele prestižni certifikat Slovenia Green.

 

 

#kolesarjenje #kolesarska tura #slovenija #zelene novice

Share this story