Destinacije | Dogodivščine |

Rogla in Pohorje: kraj, ki kliče po tem, da si vzamete čas zase

Sprehodite se po lepotah doživljajske oaze na Rogli in Pohorju.
by Iza Tovornik
3 maja, 2024 · 3 min read
Lovrenška jezera na Pohorju

V današnjem hitrem svetu, v katerem stres preži na vsakem koraku, vedno bolj hrepenimo po pomiritvi in pomlajevanju. In kaj je boljšega kot mirna narava? Rogla in Pohorje ležita v severovzhodni Sloveniji in sta z več kot 1500 metri nadmorske višine resnično skriti biser in zelena turistična destinacija Slovenije.

 

Pohod v naravnem klimatskem zdravilišču

Privlačnost Rogle in Pohorja je v njuni bogati biotski raznovrstnosti, kjer v sožitju uspevajo raznolike rastlinske in živalske vrste. Pomirjujoči odtenki bujnega zelenja in melodična simfonija ptičjega petja kar kličejo po raziskovanju in odkrivanju. Rogla se ponaša z nazivom naravnega klimatskega zdravilišča zaradi svežega sredogorskega zraka, ki čez dan napolni pljuča s kisikom, ponoči pa prispeva k mirnemu spancu. Neokrnjena okolica Rogle ponuja pomlajevalni pobeg, kjer se lahko obiskovalci potopijo v svež zrak in miren ambient ter pozabijo na stres sodobnega življenja. Na lastni koži izkusite terapevtske učinke narave, ko vdihavate čisti gorski zrak in mu dovolite, da poživi vaše telo in dušo.

 

Črno jezero na Pohorju

Pohod po Pohorju in iskanje skritega Črnega jezera.

 

Spustite se po edinem letečem toboganu v Sloveniji

Doživite novo in razburljivo adrenalinsko vožnjo od poletja do zime, ki je primerna za vse ljubitelje pustolovščin. Na 1.700 metrov dolgi progi, ki je visoka približno 5 metrov, se lahko skozi ovinke prebijate s hitrostjo do 25 km/h.

 

Leteči tobogan na Rogli

Nepozabno doživetje za vse ljubitelje adrenalina.

 

Sprehodite se med krošnjami dreves

Na vrhu Rogle, na 1517 metrih nadmorske višine, vas čaka pustolovščina, kakršne še niste doživeli: sprehod med drevesnimi krošnjami Pohorja. Sredi šepetajočega listja in starih dreves se nahaja 37 metrov visok razgledni stolp, ki vam omogoča, da se sprehodite po vrhovih dreves in na 1000 metrov dolgem sprehodu med krošnjami doživite naravo z nove perspektive.

Sprehod ne ponuja le osupljivih panoramskih razgledov, temveč tudi interaktivne izobraževalne postaje, ki se osredotočajo na rastlinstvo in živalstvo Pohorja. Ta nepozabna pustolovščina, primerna tako za invalide kot za sprehajalce, obljublja zabavo in navdušenje za obiskovalce vseh starosti. Najboljši del? Na tla se vrnete po 62-metrskem toboganu v predoru. To je adrenalinski podvig, ki vam bo sigurno narisal otroški nasmeh na obraz.

 

Pot med krošnjami Pohorje

Sprehodite se med krošnjami dreves in doživite naravo iz nove perspektive.

 

Kolesarite po razburljivih družinskih poteh v Bike Parku Rogla

Dve novi družinski progi v Bike Parku Rogla sta po začetnem treningu na kolesarskem poligonu posebej prilagojeni začetnikom. Uživajte v prilagojenih funkcijah, ki obljubljajo dogodivščino za vso družino.

 

Bike park na Rogli

Zapeljite se po novih družinskih progah v Bike Parku Rogla, ki so posebej prilagojene za začetnike.

 

Doživite prvo igrificirano izkušnjo v Sloveniji

Kdo je rekel, da znanost ne more biti zabavna? Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga je odprl prvo igrificirano izkušnjo v Sloveniji. S projektom “Misija: Pot v vesolje”, edinstveno kombinacijo elementov sobe pobega, pripovedovanja zgodb in avtomatiziranih izzivov, so ustvarili pustolovščino brez primere – interaktivno raziskovanje vesoljske postaje Hermana Potočnika Noordunga, ki se spopada z izzivi vesoljskega potovanja in umetne inteligence. To doživetje uteleša najnovejše trende v doživljajskem turizmu, saj obiskovalcem omogoča, da prevzamejo aktivno vlogo, ko se iz opazovalcev spremenijo v pogumne astronavte, ki s svojo iznajdljivostjo preprečijo grozečo katastrofo.

 

Noordung vesoljski center

Obiščite vesoljski center Noordung in se podajte na razburljivo raziskovanje vesolja.

 

Raziščite Roglo in Pohorje z izzivom gozdne pustolovščine

Z izzivom gozdne pustolovščine boste na inovativen način raziskovali Roglo in njeno okolico. Idealen je za družine z otroki od 5. leta starosti, pa tudi za ekipe sodelavcev ali prijateljev, ki se želijo še bolj povezati. Gre za kombinacijo potepanja po naravi, iskanja zaklada in sobe pobega v naravi. Na eni od prodajnih točk (spletna stran, recepcije hotelov na Rogli ali v Termah Zreče) dobite nahrbtnik, ki vam bo služil kot vodnik in vam hkrati ponujal izzive in naloge, ki jih morate opraviti na poti do zaklada.

 

Izziv gozdne pustolovščine na Rogli

Odkrijte lepote Rogle z izzivom gozdne pustolovščine.

 

Na Rogli in Pohorju boste našli vse, kar potrebujete za aktivne, zdrave in kulinarične počitnice, ki si jih boste zapomnili. Gostoljubni gostitelji vas bodo sprejeli z odprtimi rokami, dišečimi dobrotami in zgodbami iz preteklosti.

Vzemite si čas za odkrivanje skritih kotičkov – zelenih ravnic, sotesk, vodnjakov, starih samostanov s pridihom sodobnosti, razglednih ploščadi, slamnatih streh, skrivnostnih sten, številnih cerkva, nenavadnih poti skozi krošnje dreves in raziskovanja vesolja. Možnosti so neskončne. Izbirate lahko med bolj adrenalinskimi, mirnimi in meditativnimi ter celo virtualnimi doživetji – vedno obkroženi z neokrnjeno naravo.

#ifeelsLOVEnia #pohorje #potovanje #rogla #slovenia green #slovenia green člani #slovenija #trajnost #trajnostni turizem #trajnostno potovanje #turizem #zelene destinacije

Share this story