Rogaška Slatina

0% ZELENA Kaj to pomeni?

Rogaška Slatina je eno najstarejših zdravilišč, ki so ga obiskale številne pomembne osebnosti in tako pomagale ustvariti prestižni renomé zdravilišča. Ponaša se s številnimi termalnimi in mineralnimi vrelci ter z edinstveno mineralno vodo Donat Mg, ki je najbogatejša voda z magnezijem na svetu. Pijete jo lahko kar direktno iz izvira v kristalnih kozarcih narejenih v Rogaški Slatini. 

Sprehodite se po osrednjem zdraviliškem parku, ki je zeleno srce kraja ali pa si privoščite počitek v eni izmed trajnostno naravnanih turističnih kmetij ali v certificiranih hotelih v centru. Tam lahko izbirate med lepotnimi in zdravstvenimi tretmaji vseh vrst. Navdušeni boste, da je vse dosegljivo peš – odlično tudi za družine!

Spoznajte bogato tradicijo steklarstva, odkrijte legendo o mitološkem krilatem konju Pegazu in obiščite sodoben Anin dvor.  Zagotovo najbolj impresivna atrakcija pa je 106 metrov visok razgledni stolp, najvišja stavba v Sloveniji. Povzpnite se nanj z dvigalom in uživajte v fantastičnih razgledih. 

POVEŽI SE